Hudba pro Zjevení tohoto věku (Metatron Omega – Isih)

Vláda věčného Vědomí je Zjevením tohoto věku. Jeho cesta je však dvojaká. Zatímco se prvotní jiskry Mysl-hmoty tříští do mnoha úlomků Mysl-univerza, děti říše smrtelníků byli vrženi do cyklu Existence. Hledači Pravého Bytí prochází změnou z Temnoty vstříc pravému Světlu. Proroci jsou umlčeni hrozbou Zapomnění, Výjimeční obětovali vlastní duše, chtíc dosáhnout cesty k Druhé straně, zůstali lapeni mezi zdmi Vyachnosti.

Pulzující hromovým hlasem Ars Scientia, Nové Impérium započalo eon Armageddonu. Co bylo na počátku, tak bude i na Konci.

Tolik uvádí Metatron Omega ke svému pátému albu nazvanému Isih. Popisují jej jako hromové chorály z kolosálního kostela pro fanoušky zvuku chrámových ozvěn a temné atmosféry.

Nepředstavujme si pod tím new-age gregoriánský chorál, který poslouchají fanoušci Enyi. Metatron Omega produkují hudbu jako vyšitou pro Warhammer 40K. A podobně jako tato původně stolní hra vzala všechny možné motivy ze science-fiction a vyhnala je ad absurdum, Metatron Omega pracují se sakrální estetikou a atmosférou katedrál, ale posouvají jí dál. 

Zatímco ve středověkém gotickém kostele měl věřící žasnout a pociťovat bázeň před monumentální architekturou a obrazy svatých, tady už se klaníme velikosti Vesmíru a Jsoucna. A zatímco v obyčejném kostele dojdeme skrz pokání k usmíření, tady, pokud nebudeme dost silní, najdeme hrůzu z velikosti světa, co nás přesahuje.

Ať už si Isih pustíme samotnou nebo ke čtení příběhů z W40K nebo jakékoli jiné fantastiky, vždy bude posilovat fantazii. Z fádního dne vás vystřelí doprostřed velkolepé space opery. To na jedno album docela jde.

Upozornit na
guest

1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
trackback
15 dní před

[…] Omega už jsme zmiňovali a album Isih dokonce recenzovali. Výjimečná záležitost pracující s atmosférou kostelní hudby, kterou posouvá o hodně […]